Vi kommer ju i alla fall framåt.

Ja, trots dåligt med uppdateringar här på bloggen kommer vi alltså framåt. Om än långsamt. Men, köket börjar verkligen ta form (speciellt eftersom vi numera har golv i hela köket). Idag ska vi påbörja sittbänken som kommer vara i burspråket. Det ska bli väldigt spännande att se hur köket känns när den är på plats! Under själva bänken kommer sedan finnas två små skåp (stommar från IKEA) för att utnyttja all yta. Bänkskivan kommer sedan gjutas i betong (precis som bänkskivorna som ni ser på en av bilderna nedan). Elementet som är i burspråket kommer byggas in och bli ryggstöd/fönsterbräda. Självklart kommer vi göra någon sorts ventilation så att elementet har kvar sin funktion. Vi har dock inte bestämt hur denna ventilation kommer se ut, jag röstar för små hål medan Fredrik tror att något sorts galler kan bli fint, så diskussionerna fortsätter.. Ett annat fråga som har kommit upp är hur vi ska komma åt termostaten när vi bygger in elementet. Någon som har något förslag?

För övrigt har vi beställt en diskbänk nu. Den blir ju lite special eftersom djupet på den är ca 75 cm, dvs. inte ett standarddjup. Om tre veckor kommer den, undra om vi kan lägga den på plats direkt? Ska bli spännande att se hur långt vi har kommit då..

På bilderna här nedan ser ni alltså våra färdiga bänkskivor (de ska dock slipas, lagas och behandlas lite först), de tvärgående listerna i köket som är uppe, samt vårt fina, ilagade golv.

Och ja, jag lovar att nästa uppdatering ska komma snabbare.. 









Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0