Projekt köksträdgård

Snart kommer vi äntligen till första sommaren då vi kan ägna oss mer åt trädgården. Att kunna odla är något som vi har sett fram emot med stor längtan. För att kunna odla har vi nu därför påbörjat vår köksträdgård. Vi bygger den på en platå som finns på trädgården som senare kommer mötas av en altan.

Köksträdgården kommer utgöras av svarta odlingsboxar med grusgångar kring och någon gång i framtiden kommer detta också kopplas ihop med ett växthus. Just nu har vi grävt, sågat upp allt material och är nu i full gång med att lasera allt svart. Förhoppningsvis kan vi placera ut boxarna redan nu till helgen.







Utvilade, gifta och nu igång igen...

Vårt förra inlägg publicerades i slutet av november förra året och vårt mål då var att få kök, matplats och tv-rum funktionellt innan jul. Strax innan jul drack vi äntligen kaffe ur riktiga koppar, slapp vår standardfrukost som bestod av en portions-youghurt, ett glas juice och en macka, allt detta serverat på engångsmaterial. För nu var diskmaskinen inkopplad, spisen fungerade och vi kunder njuta av att laga mat och julbaka. En välbehövlig vila kom i samband med jul och nyår.

I januari började planeran inför vårt vinterbröllop, något som självklart gjorde att vi inte kunde renovera och vi kom egentligen inte igång med renoveringen fören i mars månad. Men nu vänner, nu har det hänt mycket.
Golvet har målats i en ljust grå färg. Vi har fått upp golvlister och kämpar för fullt med att få till de sista taklisterna. Fönsterfoder och fönsterbräda börjar komma på plats och det börjar äntligen att se färdigt ut. Köksluckorna börjar även de ta form, totalt är det 45 st luckor som vi ska göra och nu har vi endast 5 st kvar. Det har gått väldigt bra att bygga luckor men har vissa verktyg att tacka för smidigheten, vår Planopress har varit grymt bra samt lasermätaren. Nu ska det bara få sig en omgång färg och sen är de redo att sättas upp.

RSS 2.0