Köksmålning

Nu har vi äntligen fått göra det som vi länge har längtat efter; måla köksstommarna. Men att sprutmåla ett kök är inte bara enkelt, det för med sig en del också. Det tog lång tid bara att plasta in allting och just nu ser vår undervåning ut att vara hämtad från ett avsnitt av Dexter, eller den där scenen i Johan Falk om man så vill. Men men, det är ju bara för ett kort tag ändå. Vilken befrielse det kommer bli att få ta bort plasten och se allt "på riktigt". Här nedan ser ni köket innan målningen och sedan resultatet av första strykningen.




Kommentarer
Postat av: Martin

Hallå! Vad fint ni gör! Jag är jättesugen på att veta vad ni tyckte om resultatet med sprutmålningen med äggoljetempera. Har precis funderat på att göra det samma. Blev det sådär hårt och slitstarkt? Vilket recept körde ni på? Detta är ju ett superintressant alternativ till det giftiga 2 komponents alternativen som används mest idag.

Grymt!

Svar: Hej. Ursäkta sent svar, har inte varit inne på bloggen på länge.
Att sprutmåla är en konst och det märkte jag ganska snabbt. Mycket färg gick till spillo men till slut blev det klart. Vi köpte färdigblandad från Ovolin.

Men tyvärr blev den lite för gul och var svår att torka av, det gjorde att vi tröttnade och målade om hela köket med pensel och nu är det både mycket finare och lättare att sköta. Men annars gillar jag äggoljetempera väldigt mycket, dock inte på kökslucka...

Tack för de dina orden, det värmer!
Solsätra

2013-10-03 @ 20:16:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0