Målning, målning, målning

Ja, nu var det ett tag sen sist (igen). Och vad att vi gjort sen sist? Målat, målat och målat. Som jag skrev i förra inlägget för sprutmålning med sig en del och det står jag fast vid. Hela huset är täckt med ett tunt, tunt lager av vitt damm. Turligt nog är äggoljetemperan en väldigt lätt färg att ha och göra med, även när det gäller att ta bort fläckar, man tar bara lite såpa och vatten så är det borta!

Men nu, efter sisådär 4-5 målningar tror vi att vi är färdigmålade, men det är svårt att säga innan färgen har torkat ordentligt.

Idag får vi i alla fall hem kaminen som ska sättas in nästa vecka. Nästa vecka kommer dessutom elektrikern, vilket betyder att vi kan sätta in vitvarorna i köket!

Bifogar också en lite dålig bild så att ni i alla fall får ett hum om hur det ser ut i dagsläget! Mer bilder kommer inom kort!


Kommentarer
Postat av: Anniken Gustafsson

Hej, spännande och inspirerande att följa er renovering. Vi håller själva på att planera ett nytt kök, funderar just på val av lucka och ytbehandling. Hur tycker ni det fungerar med äggoljetempera på ett så utsatt ställe som köksluckor? Går det smidigt att torka av och få bort fett, rödvin, syra mm?
Tacksam för svar, hälsningar Anniken

Svar: Hej.Ursäkta sent svar, har inte varit inne på bloggen på länge. Äggoljetempera blev inte alls bra. Jag antar att du har läst om det i bloggen. Vi har faktiskt målat om köket med en färg från Nordsjö som heter superfinsih. Den är riktigt bra.

Äggoljetemperan var som sagt svår att torka av och inget jag rekommenderar.
Solsätra

2013-11-16 @ 11:29:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0